grand marnier

Grand Marnier

  • 0

Met deze zelfgemaakte Grand Marnier worden de lange zomerse avonden nog net wat fantastischer. Terwijl je geniet van de ondergaande zon geniet je van de zonnige smaak van het drankje. Beter wordt ’t niet 😉

Zelf je eigen drank maken is leuk. Heel erg leuk. En helemaal niet moeilijk. Het kost alleen wat tijd tot het klaar is (6 weken). Maar als het dan klaar is, dan is het tijd voor een feestje. En dan is die fles opeens wel weer heel snel leeg.

Nadat ik de zelfgemaakte Grand Marnier van mijn zus had geproefd (naar moeders recept), wilde ik ook een eigen fles zelfgemaakte sinaasappellikeur. Door de brandewijn wordt het vrij zacht en de nasmaak smaakt letterlijk naar meer (en naar sinaasappel).

Een paar dingen waar je op moet letten: de sinaasappel moet biologisch zijn en nog belangrijker, hij moet door de opening van je weckpot passen (daar ging ’t bij mij in eerste instantie fout). Je hoeft niet speciaal suikerklontjes te kopen, je kunt ook 200 gram suiker gebruiken.

Dit is overigens ook een heel leuk en origineel cadeaupakket: een weckpot met daarin de ingrediënten, een fles brandewijn en het recept. En na zes weken kom je dan natuurlijk even langs om het resultaat te proeven!

grand marnier

  1. Maak kleine sneetjes in de sinaasappel en stop hier de koffiebonen in. Hier is enig gepruts voor nodig, maar het resultaat is een sinaasappel met koffieboon-stekels.
  2. Giet 1 liter brandewijn in een weckpot, doe hier de stekel-sinaasappel in (het is niet erg als er koffiebonen loskomen), de suikerklontjes en de kruidnagel. Sluit af en zet weg op een donkere, koele plaats.
  3. Laat ’40 dagen rijpen’ (ongeveer zes weken). Giet dan de inhoud via een zeef en trechter in een schone fles.

Santé!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.