golden milk

Golden milk

  • 0

Golden milk, dat klinkt best bijzonder toch? En dat klopt, want van dit drankje word je direct helemaal warm van binnen. En dat niet alleen; het is ook nog eens heel goed voor je, oa door de kurkuma die erin zit. Het recept voor Golden milk is al heel oud en komt vanuit de ayurveda, maar tegenwoordig kom je het gewoon tegen op de kaart van hippe koffietentjes. Ook in mijn keuken wordt regelmatig een eigentijdse versie gemaakt. Waarschijnlijk lijkt het niet zo erg op het origineel, maar ik vind het wel heel lekker!

Voor de golden milk maak ik eerst een papje van kurkuma en gember, wat ik meerdere keren kan gebruiken. Wil je een snelle versie maken van één kopje of mok, dan kun je het maken van dit papje weglaten en gewoon kurkuma- en gemberpoeder gebruiken. Samen met de natuurlijk zoete smaak van de havermelk en de volle, romige smaak van de kokosolie krijg je een fijn, verwarmend drankje.

De verse kurkuma zorgt voor een mooie gele kleur (ook op je vingers :)). Ik haal de verse kurkuma bij de natuurwinkel, maar misschien kun je het ook vinden op de (biologische) markt.

Geniet ervan!

golden milk

  1. Snijd de verse kurkuma en gember fijn en doe dit in een pannetje met een klein beetje water erbij. Breng aan de kook en voeg het kurkuma- en gemberpoeder toe, samen met flink wat zwarte peper (dit verhoogt de werking van de kurkuma). Laat een paar minuutjes pruttelen en zorg dat het niet aanbrandt.
  2. Schenk dit mengsel door een fijne zeef; het papje dat je nu overhoudt kun je meerdere keren gebruiken. In de tussentijd bewaar je het in de koelkast.
  3. Verwarm in een steelpannetje ongeveer 250 ml havermelk (amandelmelk kan ook) met 2 theelepels van het papje*. Wil je sterkere golden milk, dan voeg je meer toe. Voeg de kaneel of het kaneelstokje en de kokosolie toe en roer goed door. De melk hoeft niet te koken.
  4. Voeg naar smaak honing of ahornsiroop toe en schenk de golden milk in glazen.

* Voor een snelle variant voeg je 1/2 theelepel kurkumapoeder en 1/4 theelepel gemberpoeder toe aan 250 ml havermelk. Volg verder het recept.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.