glutenvrije chocowafels

Glutenvrije chocowafels

  • 0

Vanmorgen besloot ik het wafelijzer weer eens tevoorschijn te halen. Want hoewel ik enorm van wafels houd en het heel eenvoudig is om ze te maken, staat het wafelijzer soms toch maanden in de kast. Tot vanochtend! Ik had zin in iets met sinaasappel en na een blik in de keukenkastjes besloot ik een glutenvrije variant te maken met rijstemeel, amandelmeel en cacao. Een kwartiertje later zat ik te genieten van deze heerlijke glutenvrije chocowafels!

Het leuke aan wafels maken is dat ze eigenlijk niet kunnen mislukken. Doordat je zelf niet hoeft te bakken of om hoeft te draaien – zoals bij pannenkoeken – is het niet erg als het beslag niet perfect is. Zo lang je ongeveer de goede verhoudingen hebt en je genoeg ‘binding’ in de vorm van eieren gebruikt, kan het bijna niet misgaan.

Zo kwamen ook deze wafels tot stand ‘met een beetje van dit, en een beetje van dat’. En natuurlijk werden ze lekker!

Wil je glutenvrije wafels maken voor iemand die echt niet tegen gluten kan, dan is het belangrijk om de ingrediënten te controleren. Havermout en cacao kunnen sporen van gluten bevatten, dus dan moet je even op zoek naar de gecertificeerd glutenvrije varianten hiervan. Palmsuiker is een erg zoete, karamel-achtige suiker, die je kunt vervangen door kokosbloesemsuiker of door donkere basterdsuiker.

Van onderstaand recept maakte ik 5 hartjeswafels, maar als je een ander wafelijzer hebt, worden het er misschien wat meer – of minder.

glutenvrije chocowafels

  1. Verwarm het wafelijzer voor.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg kardemom toe naar smaak (niet iedereen vindt dat even lekker :)).
  3. Voeg ook de sinaasappel, eieren en melk toe. Voeg niet gelijk alle melk toe, het kan dat je niet alles nodig hebt om een mooi beslag te krijgen.
  4. Roer goed door en bak vervolgens de wafels in het wafelijzer.

Ik maakte er een ’topping’ bij van een beetje crème fraîche, wat palmsuiker en een snufje espressokoffie, dat combineert erg goed! Maar ik denk dat wat chocopasta en plakjes banaan ook niet verkeerd zullen zijn…

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.