gluhwein

Gluhwein (alcoholvrij)

  • 0

Bij de feestdagen hoort gluhwein, vind ik. De rest van het jaar denk ik nooit aan dit zoete, kruidige drankje, maar als de feestdagen dichterbij komen, krijg ik er gelijk zin in. Ken je dat? Eigenlijk werkt het net als met pepernoten; als ze er zijn, wil je ze!

Vorige week stond er bij het koffietentje waar ik was alcoholvrije gluhwein op de kaart, daar was ik best nieuwsgierig naar! Het bleek een heel erg lekker kruidig, sinaasappelig drankje, wat niet zo heel veel op gluhwein leek, maar ik vond het wel heel lekker.

Dat werd zelf proberen natuurlijk! En het is gelukt. Misschien vind ik mijn versie zelf wel lekkerder. Het fijne aan de drank hieronder is dat het in 5 minuten klaar is en dat er geen extra suikers aan toegevoegd worden, wat je vaak bij gluhwein (ook de alcoholvrije versies) ziet, maar door het sinaasappelsap is de drank toch lekker zoet.

Ook koud is dit drankje erg lekker; leuk bij het kerstontbijt!

alcholvrije gluhwein

  1. Schenk het druivensap in een pan en zet het vuur heel laag, zodat het langzaam opwarmt.
  2. Snijd intussen met een scherp mes de buitenste rand van de sinaasappel af (kies bij voorkeur bio-sinaasappels, want je gebruikt de schil) en doe deze bij het druivensap. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe.
  3. Snijd 2 of 3 schijven van de citroen en voeg ook deze toe, samen met de steranijs, het kaneelstokje, de gember en de kruidnagels.
  4. Verwarm de drank verder, maar breng het niet aan de kook. Schenk de gluhwein door een zeef in glazen en geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.