gezouten karamel brownie

Gezouten karamel brownies

  • 0

Als je de ingrediënten van deze brownies ziet, dan lijkt dit niet perse een recept dat echt goed voor je is. Het tegendeel is waar: deze brownies zijn wel degelijk goed voor je, want tijdens het eten ervan ben je even intens gelukkig. En dat is een onmisbare factor in een gezond leven!

Waarmee we je overigens niet willen aanmoedigen om iedere dag een stuk van deze brownie te eten. Dan weegt het geluksgevoel waarschijnlijk niet meer op tegen de bijkomende calorieën en is het effect weg. Dat zou toch jammer zijn? Sowieso geniet je meer van lekkere dingen als je ze maar af en toe eet, dan blijven ze bijzonder en zo blijft je geluksmomentje lekker intens!

Eigenlijk zouden het ‘gezouten dulce de leche brownies’ moeten heten. Want door het koken van de gecondenseerde melk krijg je officieel gezien geen karamel, maar dulce de leche. Maar de smaak is bijna het hetzelfde en ‘karamel’ ligt wat makkelijker in de mond, vandaar 😉

brownies gezouten karamel

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk (gewoon dicht, niet openmaken) in een pan met water. Zorg ervoor dat het blikje helemaal onder water staat. Breng aan de kook en laat het blikje (Tip: maak meerdere blikjes tegelijk) 2,5 uur koken. Haal het blikje voorzichtig uit de pan en laat helemaal afkoelen voor je het openmaakt. Meng het zout door de ‘karamel’. Proef tussendoor even hoe zout je het lekker vindt.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in (ik heb een vierkant bakblik van ongeveer 24 cm gebruikt).
  3. Smelt de chocolade au Bain-Marie.
  4. Mix de boter en de suiker door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg vervolgens de cacao, de vanillesuiker, het zout, de gesmolten chocolade en de bloem toe en meng alles door elkaar.
  5. Schep de helft van het beslag in de vorm. Verdeel hier de helft van de gezouten karamel over (dit is een leuk kliederwerkje). Schep hier de rest van het browniebeslag over en daar overheen de rest van de gezouten karamel.
  6. Bestrooi met wat extra zeezout en zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Lekker bij de thee of als nagerecht met slagroom of een bolletje ijs.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.