gevulde puntpaprika's

Gevulde puntpaprika’s

  • 0

Gezond hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, dat bewijzen deze gevulde puntpaprika’s maar weer! De vulling is in een handomdraai gemaakt en de oven doet het zware werk, terwijl jij de rest van de maaltijd kunt bereiden. Snel, gezond én lekker, ideaal toch? 

De paprika’s zijn lekker als voorgerecht of bijgerecht, bijvoorbeeld bij aardappeltjes (die je tegelijk in de oven kunt doen) of bij wraps, of rijst. Kan allemaal!

Mocht je niet precies alle ingrediënten in huis hebben, dan is dat ook niet zo erg, want je kunt de vulling naar smaak aanpassen. Je kunt ook gewoon wat extra’s toevoegen, als je nog meer in huis hebt 🙂 Zwarte olijven of (zongedroogde) tomaatjes zijn er ook lekker bij. Eventueel kun je ook wat rijst of couscous aan de vulling toevoegen, dan kun je het met een flinke salade als hoofdgerecht eten.

Met de hoeveelheden hieronder kun je vier helften vullen. Misschien vind je dat erg logisch, aangezien je twee puntpaprika’s gebruikt, maar we noemen het toch even voor de zekerheid, je weet maar nooit…

gevulde puntpaprikas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken.
  3. Snijd een sjalotje fijn en verbrokkel de feta.
  4. Meng het sjalotje, de feta en de spinazie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en vul ze met het spinaziemengsel.
  6. Leg in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en zet 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.