gevulde portobello

Gevulde portobello’s

  • 0

Sommige gerechten horen echt bij speciale gelegenheden. Waar dat precies aan ligt, weet ik niet, maar dat geldt ook voor deze portobello’s. Hoewel het niet een bijzonder lastig gerecht is (helemaal niet eigenlijk) geven de grote paddestoelen een feestelijk tintje aan een maaltijd. En, niet onbelangrijk, ze zijn behoorlijk lekker 😉

Bij deze portobello’s heb ik de vulling wat ‘feestelijker’ gemaakt, door extra ingrediënten aan de geitenkaas toe te voegen. Heb je weinig tijd of wil je gewoon lekker simpel koken, dan kun je het bij alleen geitenkaas als vulling laten. Beetje peper erover en misschien wat pijnboompitjes. Lekker!

Maar, de variant hieronder is wel echt de moeite om eens te proberen. Geitenkaas, dadel en rode ui zijn een heel goede match. De combinatie van zoet en hartig maakt dat deze portobello’s voor een feestje in je mond zorgen!

Ideaal ook als voorgerecht voor grotere groepen, want je kunt de portobello’s al van tevoren voorbereiden. Op het laatste moment hoef je ze alleen nog maar in de oven te schuiven. Kun je ondertussen mooi bij de gasten gaan zitten, wel zo gezellig toch? 🙂

gevulde portobello

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Snijd het steeltje uit de portobello’s en leg ze (ondersteboven) in de ovenschaal.
  3. Snijd de rode ui fijn (snipperen hoeft niet) en fruit de ui in wat olie. Voeg dan de balsamico en de dadelstroop toe en laat 5-10 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Verkruimel ondertussen de geitenkaas en meng de ricotta erdoor. Snijd de dadels in kleine stukjes en roer deze er samen met de rode ui doorheen. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de vulling over de portobello’s en strooi het sesamzaad erover.
  6. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot de geitenkaas mooi bruin is en de portobello’s zacht zijn.

Enjoy!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.