geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

  • 0

Kan een recept ook te eenvoudig zijn? Ik weet het niet. Eigenlijk is dit recept voor geroosterde bloemkool nauwelijks een recept te noemen. Je hebt bloemkool nodig en een oven. Verder niets. Maar wat er in de oven met de bloemkool gebeurt, is bijna magisch. De (toch wel een tikje saaie) bloemkool, verandert in een half uurtje in de lekkerste groente die je ooit at!

De bloemkool wordt zacht en – om er maar een culinaire term tegenaan te gooien – de smaak verdiept zich. Deze ervaring kan ik jullie natuurlijk niet ontzeggen, vandaar dat ik toch een recept heb gemaakt voor deze geroosterde bloemkool. Kan niet mislukken, ook dat is fijn!

Je kunt er kruiden naar smaak voor gebruiken, of gewoon peper en zout, dat is ook heel lekker. Als je een grote oven hebt kun je misschien de hele bloemkool op 1 bakplaat bakken. Als je een kleine oven hebt kun je meerdere bakplaten gebruiken, die je halverwege de baktijd even omwisselt, zodat alles even gaar en bruin wordt. Een hele bloemkool is genoeg als bijgerecht voor 4 personen.

Geroosterde bloemkool is lekker bij gebakken aardappeltjes, of bij gado gado of rijst. Ook koud is de bloemkool lekker, dus maak wat extra voor de lunch van morgen 🙂 Smakelijk!

geroosterde bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Haal de bladeren van de bloemkool en zet de bloemkool op een snijplank. Snijd de bloemkool nu in ‘plakken’ van ongeveer 1 cm dik. De grote stukken kun je loshalen, of gewoon zo laten.
  3. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en bestrooi met de kruiden en wat olijfolie. Hussel nog een beetje door elkaar en plaats in de oven.
  4. Bak 20-30 minuten tot de bloemkool helemaal zacht is. Als je langer bakt, krijg je wat knapperige randjes en kleine stukjes. Erg lekker, maar let er dan wel op dat de bloemkool niet aanbrandt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.