geroerbakte groenten

Geroerbakte groenten

  • 1

Dit is één van mijn favoriete gerechten als het om snel, gezond én heel erg lekker gaat. Daarnaast is het een handig recept om ‘restjes’ groenten en overgebleven rijst op te maken. Gewoon een fantastisch recept dus 😉

Ik houd (natuurlijk) van koken, maar eerlijk gezegd heb ik het niet zo op recepten die je precies moet volgen. Mijn voorkeur gaat naar gerechten waar je makkelijk je eigen draai aan kunt geven, zodat je gewoon kunt gebruiken wat je op voorraad hebt en niet allerlei dingen in huis hoeft te halen die je eigenlijk nooit gebruikt.

Onderstaande geroerbakte groenten is wat mij betreft dan ook een ideaal gerecht; je kunt de groenten gebruiken die je in huis hebt, alles kan in grote stukken de pan in, voor de lekker kun je nog wat noten of kaas – of allebei- toevoegen en het staat in no-time op tafel . Hoe simpel kan het zijn? 🙂

In onderstaand recept zijn geen hoeveelheden aangegeven, omdat je gewoon kunt gebruiken wat het beste uitkomt.

Geroerbakte groenten

  1. Doe een beetje olijfolie in een wok en laat het goed warm worden. Snijd de ui in grove stukken en fruit tot de ui zacht wordt. Snijd ondertussen de pompoen in grove stukken en voeg deze toe aan de ui.
  2. Snijd vervolgens de courgette, de wortel en de bleekselderij in grove stukken en voeg ze toe aan de pan. Bak de groenten in 5-10 minuten gaar. (Doe eventueel een paar minuten de deksel op de pan, dan gaat het sneller).
  3. Bak de laatste minuut de cashewnoten mee.
  4. Schep de groenten op een bord, verdeel de feta erover en breng op smaak met flink wat peper en eventueel een scheut goede olijfolie.

Serveer met rijst, quinoa, couscous of Turks brood. Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.