Gemberbrownies

  • 0

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Hopelijk wordt 2021 een heel wat beter jaar dan 2020. We beginnen het jaar met wat lekkers, tenminste als je van gember houdt: gemberbrownies. Gember gaat goed samen met chocolade en geeft deze brownies een lekkere scherpe smaak.

Gember schijnt, naast dat het lekker is, ook nog eens gezond te zijn en te helpen tegen misselijkheid. Dit is misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar ik neem het graag aan. De misselijkheid die de chocolade opwekt (bij teveel eten) wordt teniet gedaan door de gember. Ideaal dus 😉

Deze brownie is minder goed gerezen in de oven dat dat ik zou willen, dus in eerste instantie dacht ik dat het niet helemaal gelukt was. Echter is de smaak zo goed dat ik toch het recept deel. En eigenlijk vind ik het stiekem best lekker dat de brownie een beetje plat is gebleven, eet een stuk makkelijker. Wil je wel een hogere brownie waarbij de binnenkant nog lekker smeuïg is? Gebruik dan een kleinere bakvorm.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm (kleiner als je een ‘dikkere’ brownie wil) met bakpapier of vet deze in.
  2. Smelt de boter samen met de in stukjes gebroken chocolade op een laag vuur. Roer tot een gladde massa. Haal van het vuur.
  3. Roer de suiker door het chocolademengsel en mix één voor één de eieren er door. Voeg de vanille toe.
  4. Meng de bloem met de cacao, kaneel, nootmuskaat en zout. Voeg dit toe aan het chocolade-eiermengsel. Spatel tot je een glad beslag hebt. Voeg de gember toe en roer dit door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm en zet het 30 tot 35 minuten in de oven. Laat de brownie nog een kwartier afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster. Snijd in stukjes en geniet!

Fan van gember? Probeer ook deze koekjes of deze wafels!

Leave a Reply

Your email address will not be published.