Geitenkaas-avocadodip

  • 1

Hummus mag dan een geniale dip zijn, deze geitenkaas-avocadodip is dat zeker ook! Geitenkaas is lekker, knoflook is lekker, avocado is lekker. Gecombineerd is het fantastisch. Zet ‘m naast de roze bietenhummus op tafel en het is meteen een kleurrijk feest.

Ik ben een beetje verslaafd geworden aan deze geitenkaas-avocadodip. De dip is ook zo veelzijdig. Je kunt het op brood smeren, op toastjes, op wraps, als dip gebruiken voor groenten of chipjes, en ga zo maar door. Als je de dip op brood smeert om mee naar je werk te nemen, is het misschien verstandig om de knoflook weg te laten. Tenzij je je collega’s niet aardig vindt natuurlijk… 😉

Voor wat variatie kun je deze avocadodip ook met andere zachte kazen maken. Probeer ‘m eens met feta of gorgonzola!

geitenkaas-avocadodip

  1. Pel / Schil de avocado’s en snijd in stukken. Snijd de geitenkaas in stukken.
  2. Doe de avocado en geitenkaas in een keukenmachine. Pers een teen knoflook uit en voeg toe. Zet de keukenmachine aan en laat het geheel goed mengen. Heb je geen keukenmachine dan kun je de avocado en geitenkaas met een vork fijn prakken.
  3. Breng op smaak met peper en zout.

Geniet ervan!

Je kunt de dip niet zo heel lang bewaren, want de avocado zorgt ervoor dat het een bruin kleurtje krijgt. Je kunt dit voorkomen door een beetje citroensap toe te voegen of door de pit van de avocado te bewaren en deze in de dip te leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.