kwarktaart

Gebakken kwarktaart met blauwe bessen

  • 0

Dit is alweer ons 100e recept! En daar hoort een feestelijke taart bij: een kwarktaart. Misschien is kwarkcake een betere benaming, want het is in feite een cake met lekker veel frisse kwark in het beslag. Ideaal op een warme zomerse dag (of op de koudste augustusdag in 90 jaar, voor de open haard…)

Gelukkig worden er toch weer betere temperaturen voorspeld. En anders zorg je in ieder geval voor een beetje zomer in de keuken met deze vrolijke cake; het zomerfruit is nu op z’n lekkerst (en goedkoopst) dus daar moeten we hoe dan ook gebruik van maken!

Het zou kunnen dat de taart je enigszins bekend voorkomt, de cake is namelijk geïnspireerd op een recept uit een bepaald blad van een bepaalde supermarkt. Maar, met een persoonlijke draai eraan is ie natuurlijk wel een stuk lekkerder geworden 😉

Deze kwarktaart gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de citroencheesecake, niet de koelkast in. Althans niet meteen, eerst moet de taart gebakken worden. Dat geeft ook nog een leuke ‘special effect’, want de blauwe bessen ontploffen in de cake, waardoor je mooie blauwpaarse vlekken in de cake krijgt. Krijg je de taart niet in een keer op (wat ik ook niet aan zou raden) dan kun je ‘m het best in de koelkast bewaren. Heb je toch nog een beetje een kwarktaart-uit-de-koelkast-gevoel.

Gebakken kwarktaart met bosbessen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix het geheel 5 minuten.
  3. Meng de citroenrasp en de kwark door het botermengsel. Spatel het bakpoeder en het bakmeel erdoor. Roer dan de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over een ingevette of met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm (of ovenschaal) en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.
  5. Voor de topping meng je de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap. Bestrijk de cake hiermee en verdeel de stukjes aardbei en blauwe bessen erover.

Smullen maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.