fruitjellies

Fruitjellies

  • 0

Een van de beste dingen van de zomer is het zomerfruit, ten minste, dat is mijn bescheiden mening 😉 Ik word ieder jaar weer helemaal blij van de eerste aardbeien en van de nectarines, kersen en perziken die nu zo lekker zijn. Zo blij, dat ik er soms veel te veel van koop; dan zijn deze jellies een ideale oplossing!

Eigenlijk is het een beetje een ‘dumprecept’; het maakt niet uit wat je erin gooit, het komt altijd goed en je hoeft er bijna geen moeite voor te doen. In onderstaand recept probeerde ik de combi van mango en rode bessen, die verrassend lekker bleek, maar ook sinaasappel-aardbei en grapefruit-aardbei-zwarte bes zijn al goedgekeurd.

Ook met de hoeveelheden komt het niet zo nauw, maar je kunt als richtlijn aanhouden dat je 3 blaadjes gelatine gebruikt bij 250 gram vruchtenpuree. Dan worden de jellies mooi stevig.

Onderstaande ronde jellies maakte ik met een oud eierrekje uit de koelkast, maar je kunt ze ook in een (flexibele) ijsblokjesvorm maken of gewoon in een schaal. Dan snijd je de jellies later in blokjes.

Geniet ervan!

fruitjellies

  1. Schil de vruchten en pureer ze tot een vloeibaar geheel.
  2. Week ondertussen de gelatine (zoals aangegeven op de verpakking).
  3. Knijp de gelatine uit en verwarm de blaadjes in een pannetje tot ze smelten. Voeg dan de vruchtenpuree toe en roer goed door. Verdeel de puree over je jellievormpjes en zet enkele uren (of een nacht) in de koelkast om stevig te worden.

Klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.