Franse kippenstoof

  • 0

Buiten stormt het, dus het is een ideale dag om een lekker stoofpotje te maken. Dit is mijn variant van een coq au vin blanc, met anno 2020 in verhouding uiteraard meer groenten dan vlees. Wil je het helemaal vegetarisch? Geen probleem. Voeg geen kip en spekjes toe, meer champignons en vervang de kippenbouillon door groentebouillon. Dit heb ik ook gemaakt en is ook erg lekker!

Soms zijn gerechten niet zo fotogeniek. Dit is er één van. Maar laat dit je er niet van weerhouden deze kippenstoof een keer te maken: de smaak is heerlijk! Dit kan ik elke dag wel eten, met een glaasje wijn en stokbrood er bij 🙂

franse kippenstoof

  1. Verwarm boter in de pan. Bak de spekjes hierin 2 minuten.
  2. Snijd de kippendijen in 4 stukken. Voeg toe aan de pan en bak 8 tot 10 minuten. Roer af en toe om.
  3. Maak de penen schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de sjalotten en knoflook ook in stukken. Snijd de bleekselderij in boogjes. Voeg alles toe aan de pan telkens wanneer je klaar bent met snijden (of wanneer je snijplank vol is).  Roer alles af en toe om en bak ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de kruiden, wijn en bouillon toe. Laat het geheel 30 minuten koken (stoven). Voeg eventueel wat bindmiddel toe voor dikker sausje (aardappelzetmeel, bloem, maïzena, etc.).

 

Lekker met stokbrood of aardappeltjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.