franse appeltaart

Franse appeltaart

  • 0

Aangezien de winterse temperaturen nog een beetje op zich laten wachten, hebben we een recept voor een lekker herfstige appeltaart. Maar mocht het binnenkort toch gaan sneeuwen, dan is deze taart ook prima om mee op te warmen (liefst met warme chocolademelk erbij).

Alweer appeltaart? We gaven inderdaad al eerder de recepten voor kruidige appelcake en appel-amandeltaart, maar deze Franse appeltaart smaakt toch weer heel anders. Dit recept laat (wederom) zien dat lekker echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

De bodem wordt mooi knapperig doordat we zandtaartdeeg hebben gebruikt.Samen met de gouden combinatie van appel en kaneel maak je in een handomdraai een erg lekkere taart. Het is weliswaar ook een appeltaart, maar toch vinden we dat we het recept voor deze taart niet voor onszelf konden houden. 

Smakelijk!

Franse appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hier de boter, de suiker en het ei in. Kneed beetje bij beetje de boter door het deeg tot je een soepel geheel hebt. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
  3. Meng de appelpartjes (deze mogen best dik zijn) met 2 eetlepels suiker en de kaneel. Druk de appelpartjes in overlappende cirkels in het deeg.
  4. Bak de appeltaart mooi bruin in de oven in ongeveer 50 minuten.

Om de taart mooi te laten glanzen, kun je de taart als deze net uit de oven komt aan de bovenkant bestrijken met abrikozenjam.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.