Frambozenmuffins

  • 1

Er staan allerlei recepten op Kruimels & Kaneel met allerlei soorten fruit. Frambozen ontbreken echter. De reden? Ik vond frambozen nooit zo lekker. Met nadruk op vond, want deze zomer ben ik om. Baksels met frambozen zijn mijn nieuwe favoriet! Het begon met een bak vol zelf geplukte frambozen en een recept voor frambozentaart uit het boek Home Baked van Yvette van Boven. Die taart is echt een aanrader! Geïnspireerd door dat recept heb ik nu deze fambozenmuffins gemaakt.

De muffins bevatten, net als de taart van Yvette, citroen, zure room en uiteraard frambozen. Muffins zijn wel wat anders dan taart, dus toen ik een net afgekoelde muffin proefde, was ik niet helemaal overtuigd of ik wel de juiste verhoudingen van de ingrediënten had gekozen. De smaak was er, maar de structuur was niet helemaal wat ik wou. De volgende dag waren de muffins echter helemaal perfect: niet droog en ze smaakten heerlijk fris door de citroen en de frambozen. Soms moet je baksels dus gewoon even de tijd gunnen. En het maakt deze muffins zeer geschikt voor een feestje, aangezien je ze prima een dag van tevoren kunt maken.

Het recept is voor 12 frambozenmuffins. De frambozen kun je vers kopen (of plukken), maar je kunt ook frambozen uit de diepvries gebruiken. Houd je echt, maar dan ook echt, niet van frambozen? Vervang dan de frambozen door ander fruit als blauwe bessen of bramen. Bewaar de muffins in een afgesloten blik, eventueel in de koelkast (bij warm weer zoals nu aan te raden). De muffins zijn ook geschikt om in te vriezen.

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe vormpjes in een muffinbakblik (tip: gebruik siliconenvormpjes, die kun je hergebruiken).
2. Meng de boter met de suiker. Klop één voor één de eieren door het beslag. Roer de zure room, het citroenrasp en citroensap (sap van een halve citroen is voldoende, een hele mag ook) erdoor.
3. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en roer tot een glad beslag. Roer voorzichtig de frambozen door het beslag.
3. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins 20 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

De dag na het bakken zijn de frambozenmuffins nog lekkerder!

Voor nog meer muffinrecepten kijk je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.