filodeegbakjes met appel

Filodeegbakjes met appel

  • 1

Deze filodeegbakjes zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te bakken, maar wel iets lekkers wilt maken. Wat helemaal fijn is; ze smaken als taartjes, maar zijn stukken minder ongezond!

Ik dacht dat ik bij de Turkse supermarkt ’n rol bladerdeeg gekocht had, maar thuis bleek de rol uit tientallen dunne velletjes te bestaan. Nog net wat dunner als filodeeg, bedoeld om bijvoorbeeld baklava mee te maken. Eigenlijk was ik dat niet van plan, maar ik had wel die rol in de koelkast. Tijd voor experimentjes dus.

Ik heb de portugese taartjes gemaakt met het filodeeg als buitenkant. Erg lekker en ondanks dat het deeg erg dun is, wordt het wel stevig. Het volgende probeersel waren deze bakjes met appel en muesli. Het werden een soort appeltaartjes met een knapperige buitenkant. Klinkt goed, toch?

Filodeegbakjes met appel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje olie.
  2. Leg in iedere muffinholte 2 vellen filodeeg. Het is een beetje frommelen, maar dat zie je later toch niet meer.
  3. Snijd de appel in kleine blokjes. Meng de appelblokjes met de muesli, het lijnzaad, de hazelnoten, de rozijnen en het kaneel.
  4. Verdeel het appelmengsel over de muffinholtes. Bak de filodeegbakjes 20-25 minuten in de oven.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.