Eton Mess Cake

  • 0

Het is alweer bijna Pasen en dus tijd voor uitgebreid ontbijten en/of paasbrunchen. Deze Eton Mess Cake is makkelijk te maken en staat zeer mooi op de Paastafel, toch? En succes verzekerd, want iedereen gaat de combinatie eiwitschuim, slagroom en vers fruit lekker vinden!

De Eton Mess taart van de foto heb ik al een tijd geleden gemaakt, namelijk voor mijn verjaardag van de zomer. De reden dat ik het recept nu pas plaats is omdat eerst het recept voor de eiwitschuimpjes op Kruimels & Kaneel moest staan. Dat heb je namelijk nodig als je de schuimpjes voor deze Eton Mess zelf wil maken. En het is een goed moment om te oefenen, want de schuimpjes voor dit recept hoeven er helemaal niet mooi uit te zien. Van de overgebleven eidooiers kun je Portugese taartjes maken, een zoet gebakje wat bij ons standaard op het Paas-menu staat.

Nu denk je misschien wat is dat hele “Eton Mess” nou eigenlijk? Eton Mess is de naam van een Engels toetje wat bestaat uit eiwitschuim, slagroom en vers fruit. Omdat het er nogal slordig uitziet, heeft het de naam ‘Mess’ gekregen en Eton komt van de plek waar het waarschijnlijk ooit bedacht is. Voeg een cake toe en je hebt een Eton Mess Cake 🙂

eton mess cake

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee bakvormen van 20 tot 24 cm in (dezelfde grootte). Heb je er maar één of past er maar één bakvorm in je oven? Bak dan eerst één cake en daarna de andere, of bak een dikkere cake welke je daarna doormidden snijdt. Doe je dit laatste, dan moet de cake wel wat langer in de oven.

2. Mix de boter met de suiker glad. Voeg één voor de één de eieren toe en mix tot een luchtig beslag. Spatel de bloem, bakpoeder en zout er door heen (voorzichtig zodat het beslag de luchtigheid niet verliest).

3. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven. Gebruik je al het beslag in één bakvorm zet de cake dan 55 tot 60 minuten in de oven. De cake is klaar als deze goudbruin is en je er met een sateprikker in prikt en deze er droog uit komt. Laat de cakes afkoelen.

4. Klop de slagroom samen de suiker op. Verdeel de helft over één van de cakes. Verdeel hierover de schuimpjes en het verse fruit. Leg de andere cake er op en verdeel de rest van de slagroom, schuimpjes en fruit hierover.

Bak ze, veel eet-plezier en fijne Pasen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.