Erwtjes en worteltjes quiche

  • 1

Nu de lockdown nog strenger is geworden door de avondklok, is er nog meer tijd om over de belangrijke dingen in het leven na te denken. Zoals: waarom zitten erwtjes en worteltjes samen in een potje en andere groenten niet? Waarom zijn erwtjes en worteltjes zo’n goede combinatie? En als dit zo’n goede combinatie is, waarom zijn er dan zo weinig gerechten waar erwtjes en worteltjes samen in verwerkt zijn? Om in dat laatste verandering te brengen, is hier het recept voor een erwtjes en worteltjes quiche!

Voor deze quiche gebruik je niet de erwtjes en worteltjes uit een potje, want deze zijn, wat mij betreft, veel te zacht. Voor dit recept gebruik je winterwortels en, omdat dit wel zo makkelijk is, erwten uit de diepvries. De blokjes ham zijn optioneel, maar vind ik wel erg lekker samen met de erwtjes en worteltjes.

Mocht je, nu je vanaf 21.00 uur opgesloten in je huis zit, even niet meer weten wat je moet doen: probeer heel vaak erwtjes en worteltjes achter elkaar te zeggen. Dat is een leuke tongbreker 😉

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quiche- of springvorm in. Bekleed met bladerdeeg (hartige taart deeg mag ook).
  2. Maak de winterwortels schoon en rasp ze fijn.
  3. Verhit (olijf)olie in een pan en fruit de wortelrasp 5 minuten al omscheppend.
  4. Klop de eieren los met de melk, zout, peper en de nootmuskaat.
  5. Verdeel de wortelrasp, de (nog bevroren) erwten en hamblokjes over het deeg van de quiche. Schenk het eiermengsel erover en bestrooi de bovenkant met kaas.
  6. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin en krokant is.

Eet smakelijk!

Stiekem trucje: om te voorkomen dat de quiche (met name het deeg) zompig uit de oven komt, strooi je wat paneermeel over het deeg voordat de rest van de ingrediënten erover gaat. Dit neemt het vocht op dat vrijkomt uit de groenten, waardoor de quiche minder nat wordt.

Liever een andere quiche? Kijk hier voor meer recepten.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.