energiebolletjes

Energiebolletjes

  • 0

De 4-daagse is in volle gang, net als de bijbehorende feesten. Voor iedereen die wel wat extra energie kan gebruiken, hebben we deze energiebolletjes. Handig voor onderweg, zowel overdag als ’s nachts 😉

Onderstaand recept is na veel andere varianten als favoriet uit de bus gekomen. Je kunt namelijk onmogelijk veel ingrediënten bij elkaar voegen tot dit soort bolletjes; als je maar iets hebt dat een beetje plakkerig is (een banaan en dadels doen het altijd goed), dan kan het al bijna niet mislukken.

Maar, deze bolletjes zijn niet zomaar bolletjes. Deze zijn perfect – als ik zo vrij mag zijn om dat te zeggen… 🙂 – ze zijn precies vast genoeg en niet té zoet. Helemaal zoals ik ze het lekkerst vind. Maar, zoals je weet, kunnen smaken behoorlijk verschillen, dus ik hoor het graag als je een nóg lekkerdere variant hebt gemaakt!

energiebolletjes

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de extra kokosrasp, in een keukenmachine en maal tot je een plakkerig deeg hebt, waar geen al te grote stukjes in zitten.
  2. Doe de extra kokosrasp in een kommetje.
  3. Verdeel het deeg in gelijke porties en rol ze met je handen tot mooie bolletjes. Wentel deze door het bakje met kokosrasp en leg ze op een bord.
  4. Zet de bolletjes minstens 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden. Lekker!

Je kunt de bolletjes in een afgesloten trommel tot 1 week in de koelkast bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.