empanadas

Empanadas

  • 0

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten: de lente is begonnen! Wat is er heerlijker met dit weer dan picknicken in het park? Iets wat in ieder geval niet mag ontbreken in de picknickmand zijn empanadas.

Empanadas zijn gevulde deegflapjes en komen oorspronkelijk uit Zuid-Europa, waarna ze zijn overgewaaid naar Latijns Amerika. Sinds ik in Mexico geweest ben, probeer ik het overheerlijke eten dat ik daar heb gegeten ‘na te maken’. Deze empanadas komen soort van in de buurt 🙂

Empanadas zijn erg geschikt als tussendoortje, maar ook lekker voor het avondeten in combinatie met een frisse salade. Dit recept is met gehakt, maar empanadas kun je maken met allerlei soorten vullingen. Voor een vegetarische variant kun je de deegflapjes vullen met (geiten)kaas en groenten (bijv. spinazie, paprika of champignons).

En aangezien je met dit mooie weer niet te lang binnen in de keuken wil staan, is er in dit recept gebruik gemaakt van hartige taartdeeg wat je kant en klaar in de supermarkt koopt. Hoef je het deeg niet eerst nog zelf te maken. Wel zo makkelijk en snel.

Je kunt de empanadas warm of koud eten.

Empanadas

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  2. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verwarm in een pan olijfolie en fruit de sjalotjes en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Voeg naar smaak de kruiden toe. Houd je van pittig, voeg dan ook chilipoeder toe.
  4. Verdeel de gehaktvulling over de plakjes deeg. Vouw elk plakje dicht en druk de randjes aan met een vork.
  5. Zet de empanadas 15 tot 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Buen apetito!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.