hoe-bak-ik-brood

Emmanuel Hadjiandreou – Hoe bak ik brood

  • 0

Het heeft even geduurd, maar eindelijk besteden we ook aandacht aan dit fantastische boek. Ik maakte er al meerdere recepten uit, zoals dit vijgen-hazelnotenbrood en deze brioche. Resultaat gegarandeerd. Houd je van brood bakken, dan mag Hoe bak ik brood dus eigenlijk niet in je kast ontbreken!

Ten eerste omdat de basisinformatie in dit boek erg goed is; je merkt dat Hadjiandreou echt van brood bakken houdt en veel kennis heeft. Hij heeft een eigen methode om het brood te kneden en te laten rijzen die in eerste instantie wat omslachtig lijkt, maar die wel heel effectief is.

Daarnaast staan er veel originele recepten in het boek. Voor gistbrood, voor desembrood en voor allerlei soorten zoet en hartig brood. Alle recepten zijn voorzien van foto’s die laten zien wat er gebeurt. Ook als je nog niet zoveel brood gebakken hebt, kun je met dit boek prima aan de slag.

En natuurlijk niet onbelangrijk; het lukt! Tot nu toen zijn alle broden die ik uit het boek gemaakt heb gelukt en erg lekker geworden. Beter wordt het niet, brood bakken maar!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.