pizza

Echte pizza

  • 0

De pizzaweken zitten er alweer bijna op; vandaag posten we het laatste recept in de reeks. En natuurlijk konden we er na alle ‘makkelijke’ pizza-recepten van afgelopen week niet onderuit om ook een échte pizza te maken. Een pizza met een bodem van bloem en gist die je moet kneden en laten rijzen en alles 😉 Want hoewel het wat meer tijd kost, is het maken van een echte pizza niet heel ingewikkeld.

En als we eerlijk zijn, is het ook best leuk om een beetje met deeg te kliederen en te voelen hoe het deeg onder je handen verandert. Daarbij smaakt zo’n echte bodem erg goed. Zeker als je het deeg mooi dun uitrolt, want dan wordt de bodem lekker knapperig. Het duurde wel even voordat we onderstaande pizza hadden geproduceerd, want het maken van de perfecte pizza vraagt enige oefening (en nee, perfect was deze ook nog niet ;)) We kwamen gaandeweg wel achter een aantal dingen, wellicht kun je er je voordeel mee doen 😉

1)het is echt belangrijk om de bodem zo dun mogelijk uit te rollen 2)prik gaatjes in het deeg, anders krijg je een deegballon 3)gebruik niet te veel olie, want dan wordt het deeg niet gaar.

Daarbij is het lastig om in je thuisoventje de temperaturen te bereiken, die in een serieuze pizza-oven worden gebruikt. Zet daarom je oven gewoon zo hoog mogelijk en houd goed in de gaten of de bodem niet verbrandt.

Uiteindelijk kwam dan toch deze pizza uit de oven, waar we best een beetje trots op waren, want hij smaakte best een beetje heel lekker!

echte pizza

  1. Meng de bloem met het zout in een kom. Voeg de gist, het water en de olijfolie toe en meng met je handen tot een samenhangend deeg. Haal de deegbol uit de kom en kneed op een plank in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bol en leg het terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
  2. Verwarm de oven voor op minimaal 250 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Druk de lucht uit het deeg en vorm het tot een bol. Verdeel de bol in kleinere stukken (de maat is afhankelijk van het formaat pizza’s dat je wilt maken, wij maakten 4 kleine). Bestuif het werkvlak met flink wat bloem, rol het deeg zo dun mogelijk uit en leg het op de bakplaat. Prik er gaatjes in en verkruimel de geitenkaas erover. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel ze over de bodem. Strooi er wat tijm over en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de pizza in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig. Druppel er voor het serveren nog wat dadelstroop over.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.