Dadelbanaancake

  • 0

Altijd als ik bij de grote, blauwe supermarkt kom, kijk ik of de Allerhande er ligt. Als ik heel eerlijk ben komt het maar weinig voor dat ik ook recepten uit het blad maak, maar zo nu en dan laat ik me wel inspireren. 

Zo ook bij onderstaand recept. Ik ben sowieso heel erg fan van bananenbrood, en de combinatie met dadels leek me niet verkeerd. Ik heb een paar kleine veranderingen in het recept aangebracht en mijn cake was in ieder geval erg lekker!

dadelbanaancake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 24 cm in doorsnede met bakpapier.
  2. Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig geheel.
  3. Mix de stroop erdoor, voeg de eieren één voor één toe en mix totdat deze helemaal opgenomen zijn in het beslag.
  4. Spatel de dadels, de walnoten, de banaan, het (gezeefde) meel en het bakpoeder er voorzichtig doorheen.
  5. Giet in de bakvorm en bak de cake in 65-75 min. gaar. Controleer de cake met een prikker.
  6. Laat de cake afkoelen. (Je kunt de cake na 10 minuten uit de vorm halen, dat voorkomt dat de buitenkant plakkerig wordt tijdens het afkoelen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.