Cranberrykoekjes

  • 0

We roepen wel allemaal dat we graag willen dat de zon schijnt, maar stiekem verlangt een aantal van ons ook wel weer naar de herfst. De herfst is namelijk het ultieme bakseizoen; als het buiten stormt, waait en regent is er geen betere plek dan een keuken met een warme oven.

Appeltaarten (met veel kaneel), perencakes en zelfgebakken koekjes zijn mijn favoriete herfstbaksels. Deze cranberrykoekjes horen daar zeker ook bij. De combinatie van cranberry’s met witte chocolade is heel lekker; een beetje zuur en veel zoet.

Met een fijn boek en een grote pot thee erbij kan de herfst niet lang genoeg duren.

cranberrykoekjes 2

  1. Smelt de boter (in een klein pannetje of de magnetron) en roer de suiker er met een houten lepel doorheen. Voeg vervolgens het ei en het vanille-extract toe.
  2. Meng in een andere kom de bloem met de havermout, het zout, het bakpoeder en de kaneel.
  3. Giet het botermengsel bij het bloemmengsel en meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg de cranberry’s en witte chocolade toe en kneed het tot een deeg.
  5. Leg het deeg op vershoudfolie en rol het deeg in het folie op tot een worst. Leg het deeg minstens een half uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  7. Haal het deeg uit de folie en snijd de worst in plakjes van 1 tot 2 cm dik. Leg ze op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat (de koekjes groeien in de oven!).
  8. Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten bruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en smullen maar!

Als je niet zo’n grote oven hebt, kan het handig zijn de koekjes in meerdere porties te bakken.

Behalve cranberry’s en witte chocolade kun je nog veel meer lekkere dingen aan het deeg toevoegen. Probeer ook eens pure chocolade en pecannoten!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.