courgettesoep

Courgettesoep

  • 0

Afgelopen week konden we in de moestuin om de dag een courgette plukken. Nu is het nog leuk, maar waarschijnlijk kunnen we aan het eind van de zomer geen courgettes meer zien…Gelukkig is er courgettesoep. Daardoor is de eindeloze aanvoer van courgettes een stuk minder erg 🙂

Natuurlijk is deze soep niet alleen ideaal om courgettes in te verwerken, het smaakt ook gewoon heel lekker. Én de soep is binnen 20 minuten klaar. Ideaal op deze warme dagen dus.

courgettesoep

  1. Verwarm de olijfolie in een kookpan. Snipper de ui en bak deze ongeveer 2 minuten. Pers de knoflook en bak deze even mee.
  2. Snijd ondertussen de courgette in grove blokjes. Doe deze bij het uimengsel en bak even mee. Giet er dan ongeveer 300 ml water bij.
  3. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 tot 15 minuten koken tot de courgette zacht is.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de courgettes met een staafmixer tot een glad geheel. Als je de soep te dik vindt kun je nog wat water toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kun je er stukjes zongedroogde tomaat doorheen roeren.
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.