courgettepasta

Courgettepasta

  • 0

De courgettes blijven maar komen in de moestuin. Ondertussen ben ik wel een beetje klaar met de courgettesoep en de geroosterde courgette. Tijd voor iets anders. Tijd voor courgettepasta!

Op blogs of in tijdschriften zie ik vaak courgettepasta voorbij komen. Maar als je de ingrediënten bekijkt, zit er helemaal geen pasta in. De courgette is de ‘pasta’. Interessant. Dat wilde ik ook maken. Ik was aangenaam verrast: het was nog lekkerder dan ik dacht!

Het is niet alleen erg lekker, de courgettepasta is ook nog makkelijk te maken. De courgettesliertjes kun je maken met een dunschiller met tandjes. Heb je die niet? Dan moet je zelf dunne repen snijden van de courgette. Dat kost wat meer tijd, en de repen zullen wat dikker worden, maar dat is juist ook wel lekker. Ik heb de courgette heel kort gekookt, maar je kunt ‘m ook rauw eten. Door het koken krijgt de courgette een beetje het ‘al dente’ wat pasta ook heeft. Er gaat door het koken nog extra water in de courgette zitten, dus het moet daarna goed uit lekken om te voorkomen dat er, nadat je alles gemengd hebt, opeens een laagje water in je bord staat.

Voor de niet-vegetariërs onder ons: ham- of spekblokjes zijn er ook heel lekker door!

courgettesalade

  1. Snijd de courgette in sliertjes. Heb je geen dunschiller: snijd de courgette eerst door midden. De courgetteslierten worden dan wel minder lang, maar het snijden gaat wel een stuk sneller.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden.
  3. Kook de courgette 2 minuten. De cherrytomaatjes kun je eventueel ook meekoken. Kook ze dan 1 minuut bij de courgetteslierten. Giet af en laat het goed uitlekken!
  4. Meng de pesto door de courgette en tomaatjes en strooi de pijnboompitjes erover.

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.