Courgettecake

  • 0

Weet je ook niet meer wat je met al die courgettes moet doen die je tuin produceert? Dan heb ik een oplossing voor je! Naast verwerken in soep, in een tian, in een boterhamtaartje of in de pasta, kun je er natuurlijk ook een cake met courgette van maken. Natuurlijk? Als je met wortels kan bakken en met zwarte bonen, waarom dan niet met courgette? De courgettecake smaakt heerlijk en het is een erg lekkere en leuke manier om van je courgettes af te komen.

Daarbij heb je ook een goede reden om iedere dag een stukje cake te pakken; je eet immers extra groente 😉 Oke, zo werkt het misschien niet helemaal… de cake bevat weliswaar courgette, maar ook de ‘gewone’ cake-ingrediënten als boter, suiker en bloem, dus je zult ons niet horen zeggen dat de cake erg gezond is. Maar lekker issie wel, en dat is -vinden wij- echt heel belangrijk!

Geniet ervan!

courgettecake

  1. Verwarm de oven voor op op 180 graden. Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier (een gewone rechthoekige cakevorm kan ook).
  2. Klop in een kom de eieren los met de suiker. Voeg de olie toe.
  3. De geraspte courgette bevat erg veel vocht. Knijp dit vocht met behulp van een schone theedoek uit de courgetterasp. Voeg de rasp toe aan het beslag en meng er goed doorheen.
  4. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat en zout door elkaar.
  5. Voeg het bloemmengsel toe aan de rest van het beslag en meng goed door. Voeg de pecannoten toe.
  6. Giet het beslag in het bakblik en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Enjoy!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.