Courgette frittata

  • 0

Hoe ik bedenk wat ik ga eten, is meestal aan de hand van wat er in de aanbieding is. Dat waren de courgettes. Omdat ik al lang geen frittata meer had gemaakt, besloot ik een courgette frittata te maken. Een frittata is een soort quiche zonder deeg, of een rijk gevulde omelet. Je kunt de frittata in een pan bakken, maar ik vind het het makkelijkst om de oven het werk te laten doen.

De frittata komt oorspronkelijk uit Italië, maar deze frittata is meer Grieks geworden door de feta en dille. Je kunt ook nog extra ingrediënten toevoegen, zoals cherrytomaatjes of olijven. De frittata is erg lekker voor de Paasbrunch van volgende week (voor 4 personen) of voor het avondeten met een lekkere salade en/of wat brood erbij (voor 2 personen).

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in (bijvoorbeeld een quichevorm, ovenschaal of springvorm).
  2. Rasp de courgettes. Omdat er veel vocht in de courgettes zit, is het belangrijk dat dit vocht eruit gaat. Dit kun je doen door de courgetterasp in een schone theedoek uit te knijpen tot er bijna geen vocht meer uit komt of door het vocht uit de courgetterasp te drukken in een zeef. Doe de ‘droge’ courgetterasp in een kom.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan op het vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de ui en knoflook toe aan de kom met courgetterasp.
  4. Roer de eieren los met de melk en voeg dit toe aan de courgetterasp. Voeg de verkruimelde feta toe en roer het geheel door elkaar. Breng op smaak met dille, peper en zout.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm en zet 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Lekker om zowel warm als koud te eten!

Eet smakelijk!

Liever een ander recept met courgette? Maak dan courgettesoep of courgettecake.

Leave a Reply

Your email address will not be published.