Clafoutis met blauwe bessen

  • 1

Nu de zon weer (een beetje, af en toe) begint te schijnen, krijg ik ontzettend veel zin in zomerfruit. Eigenlijk zijn we daar nog veel te vroeg voor, afgezien van de rabarber en een enkele aardbei valt er nog weinig te oogsten. Daarom maakte ik een clafoutis met blauwe bessen. Want dit zomerfruit is jaarrond verkrijgbaar, vers of uit de diepvries. Zo kan ik toch al genieten van de zomer die gaat komen!

Clafoutis is een Frans dessert. Het is een soort pudding gecombineerd met een pannenkoek uit de oven. Beter kan ik het niet uitleggen… het is een ingewikkelde omschrijving voor een simpel en erg lekker dessert. Romig, zoet én fruitig. Echt het proberen waard.

Ik heb er voor gekozen om de clafoutis in 4 kleine (ovenvaste) bakjes te maken. Je kunt het ook in één grote vorm maken. Afhankelijk van de grootte van de gebruikte schaal, kun je de hoeveelheden van het recept eventueel aanpassen.

De clafoutis kun je zowel warm en koud eten. Je kunt kunt er ook andere vruchten voor gebruiken dan blauwe bessen. De klassieke clafoutis wordt met kersen gemaakt, maar bijvoorbeeld een clafoutis met stukjes peer lijkt mij ook erg lekker.

clafoutis met blauwe bessen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de melk en vanille essence toe en mix goed.
  3. Klop één voor één de eieren door het beslag.
  4. Giet de bakjes voor de helft vol met beslag. Verdeel dan de blauwe bessen over de bakjes. Giet de rest van het beslag in de bakjes.
  5. Zet 30 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.