Citroenlimonade met tijm

  • 0

Om de zomer nog wat langer te laten duren, besloot ik om limoncello te maken. Hier heb je de schil van 6 citroenen voor nodig, maar wat doe je met de rest van de citroenen? Weggooien is zonde, dus van het citroensap kun je deze limonade maken! Terwijl de limoncello in de keukenkast staat te trekken, kun je alvast zomers genieten van dit citroendrankje.

Ik hou er van om kruiden aan mijn baksels en drankjes toe te voegen, zie bijvoorbeeld de rozemarijn-zeezoutcake en de aardbeienlimonade met basilicum. Voor deze citroenlimonade heb ik gekozen voor tijm en dat smaakt erg goed! De tijm kan zowel vers als gedroogd zijn. Mocht je geen liefhebber zijn van tijm, dan kun dit ook gewoon weglaten. Of de tijm vervangen door een paar takjes munt.

De citroenlimonade (eigenlijk is het siroop bedenk ik me nu) vul je aan met (bubbeltjes)water. De sterkte mag je zelf bepalen. Ik heb de citroenlimonade op gekregen door er een mocktail (cocktail zonder alcohol) van te maken: een beetje van de limonade aangevuld met gelijke delen perensap en bubbeltjeswater. Peer en tijm combineert namelijk ook heel goed. Mocht je zelf ook een lekkere mocktail met deze limonade weten, dan hoor ik het graag!

citroenlimonade met tijm

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit en laat je de siroop een half uur rusten / afkoelen.
  2. Zeef de tijm uit de siroop. Kleine stukjes tijm gaan door de zeef heen, maar dit is niet erg.
  3. Schenk de limonade met behulp van een trechter in een brandschone fles. Er zijn verschillende manieren om een fles brandschoon te krijgen, maar ik schenk meestal gewoon kokend heet water in een fles en giet die vervolgens weer leeg.

Meer werk is het niet, heel makkelijk dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.