citroencheesecake

Citroencheesecake

  • 0

Citroencheesecake staat absoluut in mijn top-3 lekkerste taarten. Toch maak ik het niet zo vaak zelf, omdat cheesecake nogal tijdrovend is om te maken (oven & afkoelen) óf er gaat gelatine in (=niet vegetarisch…). Daarbij gaan er bergen roomkaas in een cheesecake, wat best duur is, en ook best ongezond. Maar gelukkig is er onderstaande taart.

Deze citroencheesecake hoeft niet in de oven, er gaat agar agar in én er zit maar een klein beetje roomkaas in. Maar, minstens zo belangrijk, de taart is zeker zo lekker als de traditionele variant.

Agar agar is te koop bij natuurvoedingswinkels. Je kunt het ook vervangen door gelatine. Volg dan de aanwijzingen op de verpakking.

citroencheesecake

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine of plet ze met een deegroller. Roer de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel over de bodem (en eventueel de zijkanten) van de springvorm. Druk goed aan en zet zolang in de koelkast.
  3. Klop de roomkaas met de kwark en de poedersuiker tot een luchtig mengsel.
  4. Breng het citroensap voorzichtig aan de kook in een kleine steelpan. Roer de agar agar erdoorheen en laat dit nog ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Laat een beetje afkoelen, maar zorg ervoor dat het niet helemaal opstijft.
  5. Roer het citroensap samen met het maanzaad door het kwarkmengsel. Schenk het over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad.
  6. Zet de citroencheesecake minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Een recept voor een variant van deze cheesecake met zwarte bessen vind je op onze Facebookpagina!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.