citroencake

Citroencake

  • 0

Er staan inmiddels ruim 200 recepten op Kruimels & Kaneel, dus het is niet verbazend dat ik niet exact weet welke gerechten er allemaal gepost zijn door ons. Toch was ik wel enigszins verrast toen ik erachter kwam dat we er geen recept voor citroencake op hadden staan. Daar wordt bij deze verandering in gebracht!

Een klassieker als citroencake mag natuurlijk niet ontbreken, zeker niet nu we met recepten voor spannende cakes als de rozemarijn-zeezoutcake komen 😉 Juist omdat je er zoveel verschillende varianten van kunt maken, blijf ik het leuk vinden om cake te bakken. Het recept is zo simpel, maar toch is het wel een kunst om de perfecte cake uit de oven te toveren – en dat lukt me heus niet altijd…

In ons basisrecept voor cake vind je nog wat extra tips voor het maken van de lekkerste cake. In het geval van deze citroencake heb ik ook nog wat tips; gebruik bij voorkeur een biologische citroen, omdat je de rasp gaat eten. Probeer daarnaast niet te lang te roeren nadat je de bloem en de overige ingrediënten hebt toegevoegd, daar wordt de cake minder luchtig van.

Als je wilt kun je de cake nog decoreren met een beetje glazuur van poedersuiker met citroensap. Geniet ervan!

citroencake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Mix de suiker en de boter tot een zacht en luchtig geheel (dit kan best 5 minuten duren)
  3. Mix een voor een de eieren erdoor. Wacht tot het ei volledig opgenomen is tot je een volgend ei toevoegt.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel dit voorzichtig door het eiermengsel.
  5. Meng snel de citroenraps, het citroensap en het vanillearoma erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
  6. Bak de cake in ongeveer 30 minuten mooi gaar en bruin. Test met een satéprikker of de cake vanbinnen gaar is.
5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.