Citroen-maanzaadkoekjes

  • 0

Laatst had ik citroen-maanzaadkoekjes gekocht in de supermarkt en ze waren heerlijk. Die wilde ik ook zelf kunnen maken. Ik heb het recept simpel gehouden en gebaseerd op shortbread. Hierin zit 1 deel suiker, 2 delen boter en 3 delen bloem. Voeg citroen en maanzaad toe en daar zijn de citroen-maanzaadkoekjes!

Deze koekjes smaken goed naar citroen, inclusief het zuurtje. De koekjes uit de supermarkt smaakte wel naar citroen, maar het zuurtje miste. Ik vermoed door de hoeveelheid suiker in dat koekje. Ik hou van minder zoet, dus ik vind de koekjes van dit recept eigenlijk lekkerder. Natuurlijk ook omdat deze koekjes helemaal zelf gemaakt zijn en alles smaakt net wat beter als je er moeite voor hebt gedaan. Ik maak dus voortaan zelf mijn citroen-maanzaadkoekjes in plaats van ze in de supermarkt te kopen en hopelijk jij ook! 🙂

Fan van citroen en maanzaad? Maak dan ook deze heerlijke citroen-maanzaadmuffins.

  1. Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg de bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Kneed het maanzaad en de citroenrasp en -sap door het deeg.
  3. Leg het deeg op vershoudfolie en rol het deeg in het folie op tot een worst. Leg het deeg minstens een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Haal het deeg uit het folie en snijd de deegworst in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op een beetje afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten bruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en smullen maar!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.