chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart

  • 0

Hoera! Het is weer tijd voor een feestelijke taart, want we hebben wat te vieren: Kruimels & Kaneel bestaat vandaag 2 jaar! En wat past daar nou beter bij dan een super-mega-heerlijke chocolademoussetaart? 🙂

* kuch, kuch, ahum; speech*

Hoewel het soms een uitdaging in tijdsmanagement was, hebben we afgelopen jaar weer met veel plezier de gerechten gemaakt, gefotografeerd en beschreven. Gelukkig is in de ‘bezoekersaantallen’ te zien dat we niet alleen voor onszelf bezig zijn en we vinden het heel tof dat jullie regelmatig op onze site terechtkomen voor inspiratie. We hopen jullie ook het komende jaar weer met veel lekkere, gezonde, feestelijke, verrassende en natuurlijk eenvoudige recepten te gaan verblijden.

* einde speech *

Dus; taart! Als je van chocolade houdt, dan houd je van deze taart. Het recept komt uit de Allerhande en is zo ontzettend lekker, dat we ‘m wel met jullie moesten delen. De bodem van de taart is een knapperige koek en de binnenkant is zoals chocolademousse, het smelt op je tong! Een supergoede combinatie.

Lekker bij de thee, als dessert of natuurlijk als je iets te vieren hebt!

Chocolademoussetaart

  1. Meng de bloem met de suiker en cacao. Voeg de boter in blokjes toe en kneed deze erdoor. Voeg dan het ei en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het afgedekt een uur in de koelkast staan.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg. Druk de randjes en de bodem goed aan. Leg een vel bakpapier over het deeg en verdeel de blindbakvulling* erover. Zet 30 minuten in de oven. Haal het bakpapier en de blindbakvulling eraf en laat de bodem afkoelen.
  3. Smelt de chocolade met de stroop en 100 ml slagroom in een pan op laag vuur. Roer regelmatig. Laat het mengsel afkoelen als de chocolade gesmolten is.
  4. Klop de rest van de slagroom op met de kaneel, meng met het chocolademengsel en giet over de bodem. Laat de taart afgedekt 3 uur in de koelkast opstijven.
  5. Hak de hazelnoten fijn en strooi deze over de bovenkant van de taart.

Smullen maar!

tip: bewaar de taart in de koelkast

* Je kunt officiële bakbonen gebruiken, maar ook gedroogde peulvruchten of rijst zijn geschikt als blindbakvulling. Bewaar ze voor een volgende keer, want ze zijn nu niet meer eetbaar.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.