Chocolademousse (vegan)

  • 0

Zolang er corona-thuisblijfweken zijn, zolang delen we recepten met enkel houdbare producten. Deze keer: chocolademousse. En niet zomaar chocolademousse, een veganistische chocolademousse gemaakt met kikkererwtensap! Dit is iets wat ik wel vaker op internet voorbij heb zien komen en nu heb ik het eindelijk zelf geprobeerd. Het vocht uit een blik kikkererwten opgeklopt is echt precies hetzelfde als opgeklopt eiwit. Je kunt er ook precies dezelfde dingen mee doen en maken, denk aan deze schuimpjes of aan deze hazelnootkoekjes. Een goede manier dus om een recept veganistisch te maken.

Deze chocolademousse maak je met maar twee ingrediënten: kikkererwtensap (het wordt ook wel aquafaba genoemd) en chocolade. Het smaakt precies zoals een ‘normale’ chocolademousse ook smaakt. Het is een vrij machtig toetje, dus eet er niet teveel van. Je kunt chocolade in allerlei smaakjes gebruiken, zelfs (overgebleven) paaseitjes. Voor een veganistische chocolademousse moet je wel chocolade zonder melk gebruiken.

Nog inspiratie nodig wat je met de ‘overgebleven’ kikkererwten moet doen? Maak deze krokante kikkererwten, deze curry of deze frisse salade.

chocolademousse

1. Klop het kikkererwtensap op met een mixer tot er pieken blijven staan in het schuim en je kom op z’n kop kunt houden zonder dat schuim beweegt. Dit kan best een aantal minuten duren.
2. Smelt ondertussen de chocolade au Bain-Marie.
3. Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade door het opgeklopte kikkererwtensap.
4. Verdeel de mousse over schaaltjes, potjes of één grotere schaal. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.