chocolademousse van avocado

Chocolademousse van avocado

  • 0

Met het mooie weer, vakanties en soms even wat gebrek aan inspiratie kon het zomaar gebeuren dat er ineens een maand voorbij is zonder nieuwe post. Onze excuses. En om het goed te maken een heel erg lekker, supersnel recept. Geen enkele smoes voldoet om dit niet binnenkort uit te proberen, want deze choco-mousse is snel te maken, mega lekker en ook nog gezond!

Het is zo’n recept dat ik eerst even op me in moest laten werken, voor ik het zelf wilde proberen. Ik had al vaker recepten voorbij zien komen met avocado en chocolade, maar het bleef lastig te geloven dat dat een goede combi zou zijn.

Maar ja, op een gegeven moment was ik toch zo nieuwsgierig dat ik het ging proberen. En wat denk je? Hartstikke lekker natuurlijk. Ook het aanwezige testpanel was aangenaam verrast, dus het recept was meteen goedgekeurd.

Om een geslaagde avocado-chocomousse te maken zijn twee dingen belangrijk. 1. Een rijpe banaan 2. een rijpe avocado. Is dat in orde, dan kan er niets meer misgaan. Dus hop, de keuken in!

Chocolademousse van avocado

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het ‘vruchtvlees’ eruit. Doe het in een hoge kom of maatbeker.
  2. Voeg de banaan toe en meng met een blender of staafmixer tot een gladde puree. Voeg het cacaopoeder, de honing en een paar drupjes vanille-essence toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Garneer met wat kokosrasp.

Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat het met het zomerse weer ook erg lekker is om de mousse voor het serveren een paar uur in de vriezer te zetten!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.