Chocoladecake met hazelnoten

  • 1

Een reep chocolade met hazelnoten is lekker, maar het komt niet in de buurt van hoe lekker ik de combinatie van chocolade met hazelnoten in gebak vind. Ik weet niet wat het verschil precies maakt, misschien is het de boter en suiker die wordt toegevoegd of is het de structuur van de zachte cake met de harde stukjes hazelnoot. Eén ding weet ik wel zeker: deze chocoladecake met hazelnoten is echt gevaarlijk lekker.

De hazelnoten, de boter, de chocolade en suiker gaan in gelijke delen in deze cake: van alles 100 gram. Dat is makkelijk te onthouden, toch? In de cake gaat geen bloem, wat het dus ook geschikt maakt voor mensen met een glutenintolerantie! In plaats van hazelnoten kun je ook andere noten toevoegen, bijvoorbeeld walnoten, amandelen, pecannoten of een combinatie hiervan.

De cake is lekker bij de koffie (of thee als je dat liever hebt) of als dessert met een bolletje ijs.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 tot 24 cm in.
  2. Rooster de hazelnoten in een pan (zonder olie) op laag vuur. Hak ze daarna in stukjes.
  3. Smelt in een pannetje de boter en de stukjes chocolade. Meng de cacao erdoor en laat afkoelen.
  4. Klop het eiwit op. Het eiwit is goed opgeklopt wanneer er stijve pieken ontstaan en je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit uit de kom valt.
  5. Mix de eidooier met de suiker.
  6. Meng het eidooiermengsel met het chocolademengsel. Roer er de hazelnoten en een snuf zout door. Spatel als laatst voorzichtig het eiwit door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over de vorm en zet 20 tot 25 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster. Voor de ‘mooi’ kun je de cake bestrooien met cacao of poedersuiker.

Geniet ervan!

Nog meer glutenvrij bakken? Maak dan ook eens hazelnootkoekjes, kokosbollen of amandel-sinaasappelcake.

Leave a Reply

Your email address will not be published.