chocolade-kokosmelk

Chocolade-kokosmelk

  • 0

We zeggen het wel vaker, maar simpel is vaak zo lekker! Nu het buiten wat kouder wordt, heb ik weer regelmatig zin in een beker chocolademelk. Die maak ik natuurlijk zelf, in allerlei variaties. Meestal gebruik ik (een vorm van) melk, cacao, wat kruiden en een beetje vanille. Bij de chocolade-kokosmelk hieronder ging ik voor een luxe versie, met slagroom en kokosolie erin. En dat is lekker!

De combinatie chocolade-kokos is er een waar je mij (bijna) voor mag wakker maken. Ik heb een aantal chocoladerepen ontdekt met deze combi en daar word ik gewoon heel blij van. Net als van deze chocolademelk, de winter kan niet lang genoeg duren 😉

Ik voeg slagroom toe voor extra romigheid en kokosolie voor de smaak (en ze bevatten allebei goede vetten, ook niet verkeerd). Heb je het niet in huis, maar wel een blikje kokosmelk, dan denk ik dat dat een prima alternatief zal zijn.

De rijstmelk zorgt voor een beetje zoetheid, terwijl je helemaal geen suiker toevoegt. Stiekem is dit dus gewoon een best-wel-verantwoorde chocolademelk. Hoe mooi is dat?! Geniet ervan!

chocolade-kokosmelk

  1. Doe alles bij elkaar in een steelpan en warm het langzaam op. Roer af en toe.
  2. Schenk het in een mok. Klaar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.