chocoladehazelnootpasta

Chocolade-hazelnootpasta

  • 0

Er zijn van die dingen waarvan je niet meteen bedenkt: dat ga ik eens zelf maken. Chocoladepasta bijvoorbeeld. Maar waarom niet?

Het r???????????????????????????????ecept van deze chocoladepasta komt uit het kookboekje Heerlijke spreads van Rachel Khoo. Eerlijk gezegd dacht ik dat zelfgemaakte chocoladepasta nooit zo lekker kon zijn als pasta uit de supermarkt. Maar niks is minder waar, mijn zelfgemaakte chocoladepasta is echt duizend keer lekkerder. In Heerlijke spreads staan naast dit recept nog veel meer recepten voor lekkere smeersels, bijvoorbeeld voor pindakaas. Ik hou daar niet zo van, maar van de zelfgemaakte pindakaas uit dit boekje kan ik geen genoeg krijgen.

De smeerbaarheid van deze chocolade-hazelnootpasta laat trouwens wel wat te wensen over, omdat het best hard is. Even in de magnetron, zodat de chocolade een beetje smelt en het smeert perfect.

Deze pasta, of één van de andere recepten uit dit boekje, zijn ook een heel leuk zelfgemaakt cadeautje voor Sinterklaas of Kerst!

Chocoladehazelnootpasta

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze in de oven tot ze goudbruin zijn (duurt ongeveer 10 minuten). Laat ze afkoelen.
  2. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Au bain-marie verwarmen doe je door een pan met water op het vuur te zetten en hier een vuurvaste kom (of andere pan) in te hangen (deze mag de bodem van de pan met water niet raken, dus moet op de rand blijven hangen). Breek de chocolade in stukjes en doe in de kom. De kom wordt heet door het water in de pan en daardoor smelt de chocolade.
  3. Vermaal de hazelnoten in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Voeg de olie, suiker, vanille-essence en wat zout toe en meng tot een samenhangende pasta.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng alles goed. Stop de chocoladepasta in een brandschoon potje en smullen maar! Het is ook lekker zonder boterham 🙂
2 comments
  • Maura – YLT
    REPLY

    Wauw, dat lijkt me een leuk boek! Ik maak mayonaise enzo wel altijd zelf. Ik lust eigenlijk geen zoet op brood, maar laatst heb ik me aan de pindakaas gewaagd. Als je het zelf maakt, wordt het toch lekkerder. Dit ziet er heeeeel goed uit. Klinkt lekker, dus ik ga ‘m onthouden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.