Chocolade-bananenbrood

  • 0

Het heeft even geduurd, maar er is een nieuw recept. Ik verbaasde me er een beetje over dat er geen recept voor gewone chocoladecake op Kruimels & Kaneel staat. Genoeg chocoladetaarten, chocoladekoeken en andere lekkernijen met chocolade, maar geen gewone chocoladecake. Eigenlijk is dit een hele slechte inleiding, want dit is ook geen recept voor een ‘gewone’ chocoladecake. Maar dit chocolade-bananenbrood lijkt er wel op, haha.

Bij het maken van deze cake kwam ik er achter dat ik te weinig eieren in huis had. Voor een cake heb je  minstens vier eieren nodig en ik had er één. Eieren in beslag kun je vervangen door banaan. Banaan zorgt ook voor binding (vraag me niet hoe). Aangezien er wel bananen waren, heb ik een chocolade-bananenbrood gemaakt. Bananen en chocolade zijn een goede combinatie en dit bananenbrood smaakt dan ook erg lekker. Zo lekker dat ik het vaker wil maken, dus dan is het handig dat het recept ergens staat. Bij deze dus.

Wellicht komt er nog een keer een recept voor een ‘gewone’ chocoladecake. Maar vandaag dus niet. 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in.
  2. Mix de boter met de suiker. Voeg het ei toe en klop dit er doorheen.
  3. Prak de bananen fijn en voeg dit toe aan het beslag.
  4. Voeg dan de droge ingrediënten toe aan het beslag (de bloem, bakpoeder, zout en cacao). Roer dit door het beslag tot er een mooi glad en samenhangend beslag ontstaat.
  5. Hak de chocolade (puur is het lekkerst vind ik) in stukjes. Niet te grof, maar ook niet te fijn. Roer de chocoladestukjes door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de cakevorm en zet 60 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Het chocolade-bananenbrood is gaar wanneer je er een prikker in steekt en deze er droog uitkomt (tenzij je in een stukje chocolade prikt, dan zit er gesmolten chocolade aan).

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.