Chinese kool met appel

  • 0

Van wekelijkse (biologische) groentepakketten leer je creatief koken. Ik heb een aantal jaar zo’n pakket gehad en heb daardoor veel van groenten geleerd (er zijn meer knol- en koolsoorten dan je zou denken…) en ook veel nieuwe recepten ontdekt. Een ervan is het hieronder beschreven recept met chinese kool en appel. 

Je kunt het recept ook maken met groene kool (of zelfs met boerenkool, maar die moet wel wat langer garen).

Smakelijk!

chinese kool met appel

  1. Doe wat olie in een wok of braadpan. Was de kool en doe deze in de pan, met de appelblokjes, de rozijnen en de kerrie en kaneel. Doe eventueel een deksel op de pan en laat de kool in 5-10 minuten slinken en gaar worden.
  2. Voeg de mosterd en de crème fraîche toe. Roer goed door en laat warm worden.
  3. Strooi ten slotte de sesamzaadjes erover.

Lekker met rijst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.