chai latte

Chai Latte

  • 0

Chai Latte is een lekkere kruidenthee met melk. Heerlijk met dit koude, gure weer! Chai betekent thee. Zie je in een koffietentje op de kaart ‘chai tea latte’ staan (wat best vaak het geval is), dan is dat dus stiekem dubbelop: thee thee melk. Ik hou het maar gewoon bij chai latte 🙂

Nadat ik terug was uit India, wilde ik heel graag ook zelf chai latte kunnen maken. Na wat experimenteren ben ik bij onderstaand recept uitgekomen. Het is wat minder sterk dan de Indiase chai, maar nu mijn smaakpapillen weer op stand Nederland staan, is deze gekruid genoeg voor mij 🙂 Als je wel van lekker sterk houdt, dan kun je uiteraard de hoeveelheid kruiden verhogen.

Voor dit recept heb ik de kruiden in poeder gebruikt, omdat deze in mijn keukenkastje staan. Je kunt ook van alles de ‘hele’ variant gebruiken. Deze zeef je er na het koken gewoon uit. Ook kun je nog anijs of peper toevoegen.

chai latte

  1. Doe het water, de melk, de theezakjes en de kruiden in een pan en breng aan de kook op laag vuur. Roer af en toe door.
  2. Als de thee kookt, is het klaar. Giet in de bekers (eventueel via een zeefje, om de melkvelletjes eruit te halen). Voor een mooi schuimlaagje, schuim je nog wat melk op en giet je dit op de chai.

Lekker met een beetje honing of rietsuiker (kun je ook al tijdens het koken toevoegen).

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.