carrotcake in kerststijl

Carrotcake in Kerststijl

  • 0

Toen ik deze bakvorm kocht, heb ik er niet bij stilgestaan dat ie niet echt jaarrond te gebruiken was… daarom ook dit jaar rondom de kerstdagen een kerstcake, deze keer een carrotcake in kerststijl, met lekker veel kaneel, sinaasappel en rode bietjes!

Als je het mij vraagt, is carrotcake een van de lekkerste soorten cake. Het leek me dan ook een goed idee om een feestelijke variant op worteltaart te maken. De rode bietjes zien er vooral erg leuk uit, je proeft er niet zo heel veel van (beloofd ;)).

Onderstaand recept is met behoorlijke hoeveelheden, omdat de bakvorm best wel groot is. Bij een ‘normale cake’  kun je uitgaan van 4 eieren en de overige hoeveelheden daarop aanpassen, dan komt het mooi uit.

Pas dan ook de baktijd een beetje aan; voor deze heb je zeker wel 60-75 minuten nodig, maar bij een kleinere cake kun je van 50-60 minuten uitgaan.

Alvast fijne feestdagen!

carrotcake in kerststijl

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in met boter.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes en mix deze samen met de suiker en de stroop tot een romige massa (dit duurt minstens 5 minuten).
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot het ei helemaal opgenomen is, voor je de volgende toevoegt.
  4. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, de kruiden en een snuf zout boven het mengsel en spatel het er doorheen. Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe.
  5. Rasp de wortels en de rode biet en voeg dit samen met de walnoten en de rozijnen toe aan het beslag. Spatel alles snel door elkaar en schep het mengsel in de bakvorm.
  6. Bak de cake in 60-75 mooi bruin en gaar. Controleer af en toe met een satéprikker of de cake droog is van binnen.

Lekker met een kop thee of gluhwein erbij!

Leave a Reply

Your email address will not be published.