Cake met jam

  • 0

Weer een week thuisblijven overleefd. Mijn kat heeft gisteren voor wat onnodige gezelligheid gezorgd in de vorm van een extra huisgenootje: een muis, die nu onder mijn kledingkast leeft. Of eigenlijk hoop ik stiekem dat ie niet meer leeft. Ik heb niet zo’n zin om ‘Vang de muis’ te spelen… Ik heb meer zin in koken en bakken met alleen maar houdbare ingrediënten, speciaal voor de corona-thuisblijfweken! Deze keer heb ik een cake met jam gemaakt.

Een cake met alleen maar houdbare ingrediënten betekent dat je geen eieren en ook geen boter kunt gebruiken (ook al is boter best lang houdbaar). De melk die ik heb gebruikt is houdbare melk. 200 ml zit precies in zo’n klein pakje melk met een rietje, welke ik standaard in huis heb. Ik drink geen melk, maar mocht ik opeens behoefte hebben aan pannenkoeken of wentelteefjes dan kan ik dat alsnog met deze pakjes melk maken. Ideaal!

De cake smaakt niet zoals een typische cake, er zit immers geen boter en eieren in. Maar deze cake smaakt wel letterlijk naar meer: ik heb net een stukje op, en ik wil nog een stukje… De smaak van de jam mag je zelf kiezen, net wat je lekker vindt of wat je in de kast hebt staan. Om het extra feestelijk te maken, verdeel je niet alleen jam over de onderste cakehelft, maar ook slagroom. Wel houdbare slagroom natuurlijk 🙂

cake met jam

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 of 22 cm in.
2. Meng alle ingrediënten, behalve de jam, door elkaar tot een glad beslag. Giet dit in de springvorm.
3. Zet de cake 30 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster.
4. Snijd de cake voorzichtig in twee helften. Besmeer de onderste helft met jam. Leg de bovenste helft er weer op. Verdeel eventueel poedersuiker over de bovenkant.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.