zoete aardappelbrownies

Brownies met zoete aardappel

  • 0

Na de Black Bean Brownies is hier een nieuw recept in de reeks ‘brownies met rare ingrediënten’. Ter ere van de eerste Koningsdag is het rare brownie ingrediënt dit keer iets wat oranje is: de zoete aardappel!

Na van de eerste schok bekomen te zijn dat brownies met zwarte bonen heel erg lekker zijn (mocht je dat recept nog niet geprobeerd hebben, omdat je gewoonweg weigert te geloven dat het lekker is: maak het, het smaakt gewoon naar chocolade!), was ik benieuwd wat je nog meer in het brownie-beslag kon stoppen. Ik ging wat zoeken op internet en kwam bij de zoete aardappel terecht. En ook brownies met zoete aardappel smaken erg goed!

Mocht je na de Pasen willen afkicken van je chocolade paaseieren-verslaving, dan is dit recept heel geschikt. Het smaakt naar chocolade, maar bevat geen suiker of boter. Best gezond dus!

brownies met zoete aardappel

  1. Schil de zoete aardappels, snijd deze in grove stukken en kook in ongeveer 20 minuten zacht. Giet het water af en prak de aardappels tot een fijne puree.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Klop de eieren los met de honing, vanille-essence en olie. Voeg de aardappelpuree toe en meng goed. Roer de cacao, amandelmeel en bakpoeder erdoor tot een glad beslag. Voeg voor een extra chocoladesmaak de chocoladestukjes toe (dit is optioneel).
  4. Doe het beslag in een brownievorm en zet 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

2 comments
  • monique
    REPLY

    Het lijkt me een heerlijk recept, maar bij ons in de winkel heb je zoete aardappels van heel verschillend formaat. Sommige zo groot als twee sinaasappels, andere als een mandarijntje. Is aan te geven hoeveel gram ongeveer benodigd is?

    • kruimelsenkaneel
      REPLY

      Ha Monique,

      goed dat je het vraagt, daar zit inderdaad erg veel verschil tussen. Gelukkig komt het voor dit recept niet op de gram nauwkeurig, dus als je ongeveer 400-500 gram hebt, dan zit je goed. (Dat zou ook best 1 aardappel kunnen zijn ;))

      Succes en smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.