broodje zuurkool

Broodje zuurkool

  • 0

Oke, dit is misschien niet de smakelijkste foto die we ooit hebben geplaatst, maar ik durf te beloven dat het wel een van de lekkerste gerechten is die op Kruimels staat 🙂 Zeker met dit koude weer is er niets zo lekker als een broodje zuurkool als lunch – of als avondeten!

Zeker na een lange wandeling of juist na een slome ochtend kun je dit hartige broodje wel gebruiken. Het is eigenlijk een soort variant op stamppot met zuurkool en worst, maar dan op een broodje. De tomaatjes en balsamico geven alles nog meer smaak en doordat er geen aardappels doorheen gaan, is het wat lichter verteerbaar en ook veel sneller klaar.

Het is absoluut onmogelijk om het broodje op een nette manier en zonder te knoeien te eten, dus laat dat idee maar gewoon los en geniet van je broodje zuurkool!

broodje zuurkool

  1. Snipper de ui, snijd de tomaatjes in stukjes en halveer de olijven. Verwarm een beetje olie of boter (of olie van de tomaatjes) in een koekenpan en fruit hierin de ui met de tomaatjes. Voeg ook de olijven toe samen met een scheut rode wijnazijn en breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
  2. Knijp het overtollige vocht uit de zuurkool en voeg de zuurkool toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar. Dat kan even duren, want zuurkool roert niet zo fijn.
  3. Verwarm ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de broodjes eventueel ook even in de oven.
  4. Snijd de broodjes open (je kunt er ook een driehoek uitsnijden, zodat je de broodjes beter kan vullen en bestrijk de binnenkant met wat mayo en mosterd. Leg de worst erin (snijd rookworst eerst in plakjes) en verdeel er flink wat van het zuurkoolmengsel over. Klaar!

Waarschijnlijk houd je nog wel wat van het zuurkoolmengsel over. Dit is ook erg lekker als (koude) salade de volgende dag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.