broodje burger

Broodje burger

  • 0

Ooit was ik vegetariër. Ongeveer vanaf mijn 17e tot twee jaar geleden. Toen kreeg ik ineens zin in vlees. Langzaam heb ik eraan toegegeven en nu eet ik weer vlees. Niet heel vaak. Maar áls ik vlees eet, dan vind ik het ook echt lekker. Een broodje burger zoals hieronder, daar kan ik echt van genieten.

Gek eigenlijk, want zo’n burger is een serieus stuk vlees – iets wat ik 10 jaar lang weigerde te eten. Toch vind ik de combinatie van een zelfgemaakte burger met allerlei toppings echt heel lekker. Ik ben nog een beetje aan het ontdekken, maar ik ben er inmiddels achter dat gekaramelliseerde rode ui, feta en avocado tot mijn favorieten behoren.

Met de toppings kun je je natuurlijk helemaal uitleven. Het is ook lekker om gegrilde courgette, hummus, gebakken bacon of een flinke schijf tomaat toe te voegen. Kies in elk geval voor iets hartigs en iets romigs, dat combineert het beste met de burger.

De hoeveelheden in onderstaand recept zijn een beetje variabel, het ligt aan de structuur van je gehakt hoeveel ei of beschuit je toe moet voegen. Het gehakt moet redelijk stevig worden, maar wel soepel, zodat je er makkelijk burgers van kan vormen.

Hoe stapel jij jouw favoriete burger op elkaar?

broodje burger

  1. Meng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, het komijnpoeder en het paprikapoeder. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Vorm 2 burgers van het gehakt en leg deze even apart.
  2. Snijd de broodjes alvast doormidden en leg deze klaar.
  3. Snijd de ui in ringen en bak deze op middelhoog vuur langzaam zacht en een beetje bruin. Voeg eventueel een beetje balsamico-azijn toe voor extra smaak.
  4. Bak intussen de burgers in een grillpan op hoog vuur bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  5. Besmeer je broodje met een beetje ketchup, leg de burger erop en stapel vervolgens je favoriete toppings erop.

Zorg dat je een servetje bij de hand hebt en geniet ervan!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.