broccolisalade

Broccolisalade met granaatappel

  • 0

Dit recept is mijn versie van de ‘broccolisalade met granaatappel & rozijnen’ uit The Green Kitchen, het supermooie kookboek van David Frenkiel en Luise Vindahl. Stiekem kocht ik het boek vooral omdat de foto’s er zo mooi uitzien, maar natuurlijk staan er ook erg fijne recepten in!

Daarnaast klopt hun filosofie over eten behoorlijk met de mijne, dus dan is het extra leuk om inspiratie op te doen. Ze eten zo puur mogelijk, gebruiken veel lokale producten en koken vegetarisch. Maar ze vinden het vooral heel belangrijk dat het lekker is. Ik kan het daar natuurlijk alleen maar mee eens zijn.

De broccolisalade uit het boek is een bijgerecht, die hieronder is een goedgevulde maaltijdsalade geworden. Verder heb ik wat ingrediënten toegevoegd en weggelaten, maar de broccoli en granaatappel vormen de harde kern 🙂

Ik gebruikte gierst, omdat ik het leuk vind om af te wisselen in de granen en graan-achtige korreltjes die ik eet. Gierst is qua structuur en smaak te vergelijken met couscous, alleen iets zachter. Je vindt het bij natuurwinkels, maar je kunt het dus ook prima vervangen door couscous, bulgur of rijst.

Laat de zon maar komen, want dit is een perfecte salade voor een picknick!

broccolisalade

  1. Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en leg deze de laatste 3 minuten van de kooktijd op de gierst, zodat ze net niet meer rauw zijn, maar nog wel lekker knapperig. Giet dan alles af en laat wat afkoelen. (Hoe kouder, hoe lekkerder.)
  3. Schil de peer en snijd deze in blokjes. Haal de pitjes uit de granaatappel, door ze eruit te peuteren of door met een pollepel op de granaatappel te slaan.
  4. Doe de afgekoelde gierst en broccoli in een grote kom en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met flink wat zwarte peper.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.