broccoli brie quiche

Broccoliquiche met brie

  • 0

Het is midden december, de dagen worden steeds korter en Kerst komt steeds dichterbij. Dat betekent dat wij al een paar weken hard aan het nadenken zijn wat er op het kerstmenu van Kruimels & Kaneel gaat komen. Want ook met Kerst willen we jullie inspiratie geven voor recepten die niet te moeilijk zijn, maar wel heul errug lekker! 😉

We beginnen met de broccoliquiche hieronder, want quiche is echt een fantastisch recept om met weinig moeite iets heel lekkers op tafel te zetten. In onderstaande variant gaan we voor een vulling van broccoli, brie en cashewnoten, maar eigenlijk kun je die combinatie naar smaak helemaal aanpassen.

De basis voor de quiche blijft dan gewoon hetzelfde. Handig toch? Ook als je restjes in de koelkast hebt, kun je ze bijna altijd kwijt in een quiche (durf je het aan om dat met Kerst te proberen? ;))

Ben je zelf niet zo’n ster in het verzinnen van combinaties, dan hebben we goed nieuws. Ons goede voornemen voor 2016 is om meer quiches op Kruimels & Kaneel te zetten, dus houd de site in de gaten!

broccoliquiche met brie

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quiche- of springvorm in. Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg (ik gebruik meestal zes of zeven plakjes voor een taart).
  2. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 5 minuten gaar. Laat de broccoli na het afgieten nog even uitdampen.
  3. Snijd ondertussen de brie in plakken. Klop de eieren los met de melk, zout, peper en de nootmuskaat.
  4. Verdeel de plakjes deeg over de bodem van de vorm. Verdeel de broccoli en de cashewnoten over het deeg. Beleg met de brie en schenk dan het eiermengsel erover.
  5. Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin en krokant is.

Lekker met een salade erbij!

Stiekem trucje: als je merkt dat de quiche nogal zompig uit de oven komt, doe dan wat paneermeel op het deeg voordat je de rest van de ingrediënten erin doet. Dit neemt het vocht op dat vrijkomt uit de groente, waardoor de quiche minder nat wordt.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.